Adana’da bir apartmana girip hırsızlık yaptığı belirlenen 3’ü kadın, 6 kişiden birisinin apartmana sağlam girdiği, çıkarken ise tanınmamak için engelli taklidi yaptığı görüldü.

Edinilen bilgiye göre, olay Seyhan ilçesine bağlı Cemalpaşa Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre A.K., Arzu G., Ebru K., Serkan M., Halil C. ve Tarık K. aynı gün içinde 3 apartmana girip zillere tek tek basarak kimsenin olmadığı daireyi belirleyerek kapıyı zorlayıp içeri girdi. İçeri giren şahıslar 3 daireden bin 160 lira para, 2 çift küpe, 2 tektaş yüzük, 1 beş taşlı yüzük, 1 bayan kol saati, iki kolye ve kolye ucu çaldı. Zanlılardan A.K. ve Arzu G. polisin takibi sonucu bu kez de Gürselpaşa Mahallesi’ndeki bir apartmandan hırsızlık yapmak isterken yakalandı. Polis daha sonra güvenlik kameralarını incelediğinde diğer apartmanlara giren şahısların da aynı kızlar olduğunu ve yanındaki erkekleri de tespit ederek yakaladı.

Zanlılar adliyeye sevk edildi. Zanlıların Mersin’in Tarsus ilçesi ve Osmaniye’den Adana’ya geldikleri "Gaco" diye tabir edilen şahısların olduğu öğrenildi.

ENGELLİ TAKLİDİ YAPARAK ÇIKTI

Şahısların apartmanlara güvenlik kamerası olduğu için hep birlikte değil ikişerli ya da üçerli gruplar halinde apartmana girdiği ayrıca apartmana farklı şekillerde ve kıyafetlerle girip çıktığı görüldü. Şahısların bunun yanı sıra güvenlik kamerasından tanınmamak için apartmana girerken sağlam insan olarak girdiği çıkarken ise engelli numarası yaptığı da görüldü. Bu anlardan biri ise güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Apartmana giren şahıslardan biri normal bir şekilde ayağını hafif aksak gibi girerken, geri çıkışta belden yukarısı zor tutuyor gibi engelli numarası yapması ilginç bir görüntü oluşturdu.