Şişli’de sepetinden kaçarak ağaca tırmanan kedi ortalığı karıştırdı. İtfaiyenin kurtarma çalışması sırasında aşağıya atlayan "Sakin" isimli kedi, trafikteki otomobillerin arasında kayboldu. Çevredeki vatandaşlar kediyi yakalamak için peşinden koşarken, trafiğin kilitlenmesiyle sürücüler korna çalarak durumu protesto etti.

Şişli’de, “Sakin” isimli bir kedi ağaçta mahsur kalınca hareketli dakikalar yaşandı. Harbiye Cumhuriyet Caddesi’nde Pınar Işık isimli kadın sepete koyduğu kedisini gezintiye çıkardı. Bir süre sonra kedi sepetinden çıkarak hızla koşmaya başladı. Haylaz kedi bir süre sonra bir ağaca tırmandı. Işık, tüm çabalarına rağmen kedisini aşağıya indiremeyince itfaiye ekibine haber verdi. Olay yerine sevk edilen itfaiye ekibi ağaca merdiven dayadı. Bu sırada trafik tamamen kilitlenirken sürücüler korna çalarak duruma tepki gösterdi.

İtfaiye ekibi, ağaca sıkıca tutunan kediyi yakalamaya çalışırken, Pınar Işık da “Sakin” için aşağıda dua etmeye başladı. Kedi, itfaiyenin müdahalesi sırasında aşağıya atlayıp hızla koşmaya başladı. Olay yerinde toplanan vatandaşlar ve Işık’ın kedinin arkasından koşmasıyla Harbiye’de ilginç görüntüler oluştu. Gözden kaybolan kediyi arayan vatandaşlar araçların motoruna girme ihtimaline karşı araçları kontrol etti. Tüm aramalara rağmen “Sakin” bulunamadı.

Kedisini kaybettiği için üzgün olan Işık, “Sepetindeydi kapısını kırıp kaçtı. Çok korktu” dedi.