Şefkat-Der üyeleri, kimsesiz ve sokakta yaşayan vatandaşlarla birlikte Taksim Galatasaray Meydanı’nda eylem yaparak yetkililerden yardım istedi. Yağmur altında ve soğukta battaniyeye sarılarak yatan bir vatandaş ise yürekleri sızlattı.

Taksim Galatasaray Meydanı’nda toplanan kimsesiz ve evsizler, kış aylarının gelmesi nedeniyle yetkililerden yardımı istedi. Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan’ın da desteğiyle kimsesizler meydanda eylem yaptı. Kimsesiz vatandaşların adına konuşan Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan, “Sokakta yaşayan evsizlerimiz, havanın bu kadar soğuk olmasına rağmen maalesef evsiz insanlarımız hala toplanmıyor. Evsiz insanlarımız şu anda Kasım’ın sonuna gelmemize ve kışın ağır şartlarını göstermesine rağmen harekete geçilmiyor. Evsizlerimizi sadece kışın donarak ölümler başladığı ya da sadece kar yağdığı zaman mı toplanıyor. Çalışma yapılması gerekiyor” dedi.

“HERKES BURUNLARINI TUTARAK ÖNÜMÜZDEN GEÇİYOR”

Hikmet adında sokaklarda yaşayan kimsesiz bir vatandaş ise, “Bizim insan onuruna fazla istediğimiz bir şey yok. İnsan onuruna yakışan bir çadır dahi olsa bir yerde yaşamak istiyoruz. İnsanların bizi maymun seyreder gibi seyretmesini istemiyoruz. Bize yardımcı olup, iş versinler, kalacak bir yer versinler bizde karşılığını verelim. Ancak maalesef herkes burunlarını tutarak önümüzden geçiyor” ifadelerini kullandı.

KİMSESİZ VATANDAŞ YERDE TİR TİR TİTREDİ

Eylemin sona ermesinin ardından kimsesiz vatandaşlar Galatasaray Meydanı’nda battaniyeye sarılarak yatan bir arkadaşının yanına geldi. Vatandaş defalarca arkadaşını uyandırmaya çalıştı ancak arkadaşını üşüdüğünü söyleyerek kalkmak istemedi. Bunu üzerine vatandaş, arkadaşının battaniyesini almasıyla ayağa kalktı. Tüm bu yaşananlar kış şartlarının gelmesi nedeniyle sokaklarda yaşamak zorunda kalan vatandaşların durumunu gözler önüne serdi.