İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘paralel yapı’ iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltı kararı verilen 17 polisin milletvekili, savcı ve hakimleri sahte belgelerle dinledikleri iddia edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘paralel yapı’ iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında sabah saatlerinde 7 ilde operasyon başlatılmıştı. Savcısı Okan Özsoy tarafından yürütülen soruşturmanın Emniyet Genel Müdürlüğü müfettişlerinin Edirne ve Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi görevlilerinin 2008-2014 yılları arasında çok sayıda kişinin sahte kimlik ve kişisel bilgilerle değişik zaman dilimlerinde özel amaçlı dinlenip konuşmalarının kayda alındığı yönündeki ihbar üzerine başlatıldığı belirtildi.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında emniyet müdürleri H.H.S. ve Ö.N.’nin de bulunduğu 17 şüpheli polisin, aralarında milletvekili, savcı-hakim, siyasetçi, üst düzey bürokrat, emniyet personeli ve basın mensubu da bulunan çok sayıda kişiyi sahte belgelerle ilgisi olmadıkları yasadışı örgüt üyesi oldukları gerekçeleriyle CMK 250 maddesiyle yetkili İstanbul Ağır Ceza Mahkemelerinden (kapatılan) aldıkları önleme dinleme kararlarına dayanarak dinledikleri, bu işlemin tamamen özel amaçlı yapıldığı, devletin güvenliği ile ilgisi olmadığının anlaşıldığı ifade edildi.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan isimlerin, Tekirdağ İstihbarat Şubesinde görevli emniyet müdürü H.H.S. ve Edirne İstihbarat Şubesinde görevli emniyet müdürü Ö.N. ile diğer emniyet görevlileri B.A., O.G., V.A., O.T., Ü.S., F.A., B.D., H.K., Y.E., Ü.Y., O.D., Ç.O., K.Ö., A.Ö. ve İ.A. olduğu belirtildi.

Bu arada operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkarılan şüphelilerden H.H.S’ye ulaşılamadığı, diğer şüphelilerden Ö.N.’nin ise annesinin rahatsız olduğu gerekçesiyle izin verildiği öğrenildi.