Sakarya’nın Serdivan ilçesinde bir eve pencereden girerek yatak odasındaki 15 küçük altın ile birlikte bir takım ziynet eşyaları çalan ve daha önceden de 8 tane hırsızlıktan kaydı bulunan genç hırsız yakalanarak adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgilere göre, 3 Şubat Cumartesi günü gece saatlerinde Serdivan Köprübaşı Mahallesi’nde bulunan bir ikamete pencereden hırsız girdi. Eve giren şüpheli yatak odasına yöneldi. Genç hırsız daha sonrasında oda da bulunan 15 tane küçük altın, 1 adet alyans, 1 çift küpe ve bayan kol saatini çalarak kayıplara karıştı. Yaşanan hırsızlık olayı sonrasında harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda hırsızlık olayını M.U. (24) isimli şahsın gerçekleştirdiği belirlendi. Ekiplerin takibi sonucu Serdivan ilçesinde ikametine yapılan operasyon sonucu yakalanan şahsın daha önceden de 8 tane hırsızlıktan kaydı olduğu ve hırsızlık suçundan aranması bulunduğu öğrenildi. Gözaltına alınan şüpheli M.U., emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Öte yandan, son dönemde Sakarya’da artan birçok hırsızlık olayı sonrasında Sakarya İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya’nın talimatı ile yaşanabilecek hırsızlık olaylarının önüne geçebilmek adına yeni bir yöntem devreye sokularak, firari hırsızlar polis ekiplerine zimmetlenilmişti. Yaşanan birçok hırsızlık olayında suçüstü yapan Sakarya polisi konuyla ilgili kararlı mücadelesini sürdürmeye devam ederek, hırsızlıktan kesilmiş suçları bulunan ve aranan şahısları ard arda düzenlenen operasyonlarla yakalıyor.