CHP’nin 81 il adliyesinde, 17 ve 25 Aralık soruşturmasına takipsizlik kararının verilmesine tepki göstermek amacıyla siyah çelenk bırakma eylemine, Diyarbakır polisi izin vermedi.

CHP Diyarbakır İl Başkanlığı’nın Adliye Sarayı’na siyah çelenk bırakma eylemine polis izin vermedi. 17-25 Aralık soruşturmasına verilen takipsiz kararını protesto etmek amacıyla CHP Genel Merkezi tarafından 81 ilde adliye binalarına çelenk bırakma eylemi Diyarbakır’da gerginliğe neden oldu. CHP İl Başkanı Muzaffer Sayın ve beraberindekilerin Diyarbakır Adliye Sarayı içine siyah çelenk bırakma eylemine polis izin vermedi. ’Adaletin kara günü’ yazılı çelenk ile birlikte adliye binası içerisine girmek isteyen CHP’lilere çevik kuvvet polisi izin vermedi. Bunun üzerine CHP Diyarbakır İl Başkanı Sayın, basın açıklaması düzenledi. Sayın, "Burada yapılan bir haksızlık ve bakan çocuklarının sorgulamaya gerek yok diye açıklama yapan yetkili savcının Türk adaletine nasıl bir kara leke bıraktığını görüyoruz. Biz bunu protesto için, adalet sarayı önüne çelenk bırakmaya geldiğimizde TOMA’lar ve polislerle karşılaştık. Bu ülkede yapılan haksızlık herkes tarafından görülmektedir. Yargının çalışmadığı bir ülkede demokrasiden söz edilemez" dedi.

Sayın, açıklama yaptığı esnada partililer, çelenge asılı bulunan ayakkabı kutularının içine sahte dolar bıraktı.

Açıklamanın ardından ayakkabı kutulu çelenk, adliye binasının dış kapısının önüne bırakıldı. Grup, açıklamanın ardından sessizce dağıldı.