İzmir’de iki yıl önce çıkan tartışmada bir kişiyi öldürdüğü, iki kişiyi ise yaraladığı iddia edilen polis memurunun yargılanmasına devam edildi. Müebbet istenen sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilirken, duruşma karar için 28 Kasım’a ertelendi.

Karabağlar ilçesinde, 2 yıl önce çıkan tartışmadan Emrah Barlak’ı öldürdüğü ve Erhan Barlak ve Faruk Karahan yaraladığı iddia edilen polis memuru İmran K.’nin İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına devam edildi.

Duruşmaya, 25 yıl hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan sanık polis memuru İmran K’nin avukatı Tolga Yurdakul, ölen Emrah Barlak’ın annesi Gülpaşa Barlak, babası Nusrettin Barlak, avukatları Aykut Dikencik, Süphan Erkan, Nergiz Tuba Aslan ve Fatma Demirel katıldı. Dava nedeniyle, duruşma salonunda ve adliye çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, salona giren kişilerse teker teker arandı.

POLİS MEMURUNUN TAHLİYESİNİ TALEP ETTİ

Sanık avukatları, "kasten adam öldürme" suçundan müebbet, "kasten yaralama" suçundan yargılanan İmran K.’ya, diğer polislerin ibret alınması mantığıyla ceza verilmemesi gerektiğini savundu. Duruşma salonuna olay anında kullanıldığı iddia edilen sandalyede getirilerek suç kapsamında olduğu ve sandalyenin demirden olması sebebiyle öldürücü bir silah vesilesi girebileceği belirtildi. Sanık avukatlar, olay anında polis memuruna yoğun bir saldırı olduğunu ve ateş etmeye zorlandığını savunarak, meşru müdafaa sınırının aşılması sebebiyle İmran K.’nın tahliyesini talep etti.

"CEZAEVİNDEYKEN ÇOCUĞUM DÜNYAYA GELDİ"

Sanık polis memuru ise duruşmada tartışmada kimseyi tehdit etmediğini iddia etti. Olayı anını anlatan İmran K., "Aksine bana kanunsuz olarak yoğun baskı yapıldı. Şahıslar üzerime birden saldırmaya başladı. Bu esnada telsizden yardım istedim. Telsizle konuştuğumu görünce, telsizimi almaya çalıştılar. Telsizi kaptırmamak için biber gazı sıktım ve 30-40 kişinin arasında kaldım. Birden arkamda bir acı hissettim. Döndüm ve Emrah Barlak isimli şahıs elinde bıçakla beni yaraladı. Biber gazı sıkmaya başladım. Şahıs geriye doğru kaçtı Ancak biber gazımın bittiğini görünce tekrar üzerine saldırdı. Olay anında yanımda cop yoktu. Keşke olsaydı ancak yoktu. Silahımı çıkarttım şahısları korkutmak için üç el aralıklarla yere ateş ettim. Hep yere doğru ateş ettim. Ancak ona rağmen ısrarla üzerime geldiklerinde silah ateş aldı. Ama ben kasten ateş etmedim. Cezaevindeyken çocuğum dünyaya geldi. Ben tahliyemi istiyorum" diyerek kendini savundu.

Duruşma mevcut hüküm kararının açıklanması üzerine 28 Kasım’a ertelendi.

OLAY

Olay, 12 Ağustos 2012 tarihinde 9781 sokak ile 3800 sokak kesişiminde saat 15.15’te meydana geldi. Asayiş şubede görevli ekip otosu, iddiaya göre devriye görevini yaptıktan sonra yol kenarına park etti. Bu sırada, ehliyetsiz olan Erhan Barlak’ın kullandığı otomobil, ekip otosuna çarptı. Ekip otosundan inen polis memurları, tutanak tutmak istedi. Ceza yazılmasına engel olmak isteyen Erhan Barlak, yanındaki ağabeyi Emrah Barlak ve Faruk Karahan ile polis memurları arasında tartışma başladı. Çıkan tartışmada polis memuru İmran K. iddiaya göre silahına davrandı ve Emrah Barlak da bu silahtan çıkan kurşunlarla hayatını kaybetti. Aynı olayda Emrah Barlak’ın kardeşi Erhan Barlak, Faruk Karahan ise yaralandı. Olayın ardından Cinayet Büro Amirliği tarafından gözaltına alınan polis memuru İmran K. açığa alındı ve açılan davada mahkemece tutuklandı. Sanık polis memuru İmran K. hakkında, "kasten adam öldürme" suçundan müebbet ve "kasten yaralama" suçundan 25 yıl, polise karşı geldikleri iddia edilen Erhan Barlak ve Faruk Karahan hakkında ise 2 ile 9 yıl arasında hapis istemiyle dava açılmıştı.