Karaman Emniyet Müdürlüğü kaçak ürünler hakkında yaptığı açıklamada; “Karaman halkının bugüne kadar yapmış olduğu yardım, bilgi aktarımı ve bildirmiş oldukları ihbarlarla birçok suçun oluşmasının önüne geçilmiş ve meydana gelen olaylar aydınlatılmıştır.

Yapılan ihbarlarla ele geçirilen kaçak ürünlerle ilgili ihbarda bulunan vatandaşlarımıza ilgili kanun maddelerinde belirtilen miktarlarda ikramiye ödemeleri yapılmaktadır.

Bu bağlamda suç unsurlarının yakalanmasında kolluk güçlerinin yapacağı faaliyetler öncesi bilgi veren veya yakalama aşamasına yardımcı olan kişi veya kişilere 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında;

* Kaçak Akaryakıt yakalamalarında yakalanan kaçak akaryakıtın belirlenen değerinin %10 u, Kaçak Sigara, Kaçak Cep Telefonu, her türlü Kaçak Eşya, Uyuşturucu madde, Silah ve Mühimmat yakalamalarında yakalanan eşyanın belirlenen değerinin %50 si ikramiye olarak ödenmektedir.
* 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında; Kültür ve Tabiat Varlıklarını bulanlara ve yetkilere haber verenlere bulunan tarihi nitelikteki eserin belirlenen değerinin % 80 i bulan ve mülk sahibi arasında paylaştırılır. Bulunan eser Devlet arazisinde ise bulana bulunan tarihi eserin belirlenen değerinin %40 ikramiye olarak ödenmektedir.

Kaçakçılık suçları yakalamalarında ikramiye ödemelerinden faydalanmak isteyen vatandaşların her türlü kimlik bilgileri saklı kalmak şartıyla Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğüne müracaat ederek bilgi paylaşımında bulunabilirler.

Saygıdeğer Karaman halkının geçmişte olduğu gibi bugünde gerek yapmış olduğu ihbarlarla, gerek çevresinde meydana gelen olaylara duyarsız kalmayarak Karaman Emniyet Müdürlüğüne sağlamış olduğu desteğe devam edeceğinden hiç kuşkumuz yoktur.” denildi.