Olay, Hacıcelal Mahallesi 100.Yıl Bulvarı Makro Market Kavşağında meydana geldi.

Alınan bilgilere göre, 26 HE 737 plakalı otomobil sürücüsü A.Ç. kavşak içerisinde drift yaptı. Drift apan aracı gören cadde üzerindeki trafik polisi otomobil sürücüsüne “dur” ihtarında bulundu.

Sürücünün "dur" ihtarına uymayarak kaçmaya başlaması üzerine kovalamaca yaşandı. Polis ile sürücü arasındaki kovalamaca Ereğli kavşağına kadar devam etti. Kaçan aracı durdurmak için çok sayıda polis ekibi de bölgeye sevk edildi. Kısa süren kovalamacanın ardından otomobil sürücüsü ve otomobilin içinde bulunan 2 şahıs aracı bırakarak kaçmaya başladı.

Karaman Emniyet Müdürlüğüne bağlı asayiş ve trafik ekipleri, Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü ekipleriyle koordineli çalışması sonucu MOBESE kameralarından kaçan şahısların yön tespiti yapıldı. Asayiş ekipleri, şahısların kaçtıkları yöne doğru araştırma yaparak kısa sürede yakaladı.

Asayiş ekipleri otomobil içerisinde suç unsuru bulunabilmesi üzerine arama yaparken, trafik ekipleri ise sürücü belgesi olmayan A.Ç.’ye belgesizlikten 4 Bin 16 TL, drift atmaktan 5 Bin 10 TL, araç muayenesinin olmamasından 235 TL ve diğer maddelerden toplam 10 Bin 48 TL ceza yazarak, otomobil trafikten 60 günlüğüne men edildi.