Olay Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Şehit Ahmet Yılmaz Caddesinde meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre ayrıldığı eşiyle görüşmek isteyen 28 yaşındaki O.T. pompalı tüfekle eski kayınbabasının evine gitti.
Burada görüşme taleplerine ret cevabı alınca eski eşini ve ailesini silahla tehdit etti. Olay yerine giden emniyet ekipleri hemen çevre güvenliğini aldılar. Çelik yeleklerini de giyen polisler alkollü olduğu öğrenilen şahsı tüfeği vermesi konusunda ikna etmeye çalıştılar.
Eşinin bulunduğu evden daha uzak yere geçmesini sağlayan ekipler, şahsı uzun süre ikna etmeye çalıştı.
Bir türlü ikna olmayan ve kendini öldürmek istediğini söyleyen O.T.'nin bir anlık dalgınlığından yararlanan polisler, elindeki tüfeği kıs kıvrak aldılar.
Bu sırada patlayan tüfek bir anlık panik yaratsa da kimsenin zarar görmediğinin anlaşılmasıyla rahat bir nefes alındı. 1.5 saat süren olay sonrası mahalleli ve cinnet geçiren şahsın yakınları rahat bir nefes aldı. Asayiş ekiplerinin gayretleri şahsın hem kendine hem de çevreye zarar vermesini önledi.
Şahıs, 112 ekiplerince Karaman Devlet Hastanesine kaldırıldı. Ertesi gün buradan da adliyeye sevk edilen O.T.'nin mahkemece serbest bırakıldığı öğrenildi.