Sakarya’nın Hendek ilçesinde bulunan Devlet Hastanesinde görevli sağlık personelinin gözündeki rahatsızlıktan dolayı konjonktivit teşhisi konulması sonrasında yeni doğan servisi kapatıldı.

Hendek İlçe Devlet Hastanesinde Kadın Hastalıkları ve Doğum Servisi çalışan ve ismi açıklanmayan görevli sağlık personelinin gözündeki rahatsızlık nedeniyle muayene olması sonucunda konjonktivit teşhisi konuldu. Yeni doğan bebeklere virüs’ün bulaşmaması için servis kapatıldı.

Öte yandan İl Sağlık Müdürlüğü konuyla ilgili açıklama yaptı. Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, “Hendek İlçe Devlet Hastanesinde çocuk servisi ve farklı olarak kadın doğum servislerinde ‘Adenovirüs’ tesbit edilmesi nedeniyle kapatıldığı iddia edilmiştir. İl Sağlık Müdürlüğü olarak yaptığımız sorgulama neticesinde hastanemizin hiç bir servisinde tedavi gören hastalarımızda adenovirüs tespit edilmemiş ve bu yönde bir tedavi uygulanmamıştır. Kadın Hastalıkları ve Doğum Servisimizde görevli sağlık personelinin gözündeki rahatsızlık nedeniyle muayene olması sonucunda konjonktivit teşhisi konulmuştur. Personelimizin gözündeki rahatsızlık nedeniyle doğum hizmeti sırasında yeni doğana olası virüs bulaştırma ihtimaline karşı tedbiren Pazartesi gününe kadar Kadın Hastalıkları ve Doğum Ünitemizin sadece doğum bölümünde hizmet verilemeyecektir. Programa alınan sezaryen vakalarının ise başka bir merkezde hizmet almaları sağlanmıştır.

Kamuoyuna ve basınımıza saygıyla duyurulur” denildi.