Sen Düzce Şubenden yapılan açıklamada hastanedeki şiddet olayları kınandı.

Sağlık çalışanlarına yapılan şiddetin her geçen gün attığını ifade eden Sağlık-Sen Düzce Şubesi yönetimi yazılı bir açıklama yaptı.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin alınacak yasal güvence ve fiziki tedbirlerle önlenmeli gerektiğinin vurgulandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi. “Tek görevi, insan sağlığı ve hayatı ile ilgili konularda fedakarca çalışmak olan biz sağlık çalışanlarına maalesef yapılan şiddet her gün katlanarak artmaktadır. Düzce Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezin Acil Servisinde çalışan bir hemşire arkadaşımıza hasta yakını tarafından fiziki saldırı yapılmış ve darp edilmiştir.

Yine bugün sabah saatlerinde Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Acil Servisinin camlarının kurşun yağmuruna tutulması kabul edilecek bir davranış değildir.

Her iki saldırıyı gerçekleştirenleri şiddetle kınıyor, failler hakkında mevcut yasalar çerçevesinde en ağır müeyyidenin uygulanmasını bekliyoruz. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet, alınacak yasal güvence ve fiziki tedbirlerle önlenmeli, sağlık çalışanları şiddet korkusundan ve endişesinden kurtulmalıdır.”