Trabzon başta olmak üzere 19 yıl süreyle sahte diplomayla çeşitli illerde öğretmenlik yaptığı ortaya çıkan bayan öğretmenin Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün sonuçlanan davasında beraat kararı çıktı.

Trabzon’un Dernekpazarı ilçesinde öğretmenlik görevinde bulunduğu sırada yapılan incelemelerde diplomasının sahte olduğu anlaşılan ve hakkında ’resmi belgede sahtecilik’ ve ’kamu kurum ve kuruluşları, tüzel kişiliklerin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık’ iddiasıyla dava açılan R.G.S.’nin duruşmasına 1. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün devam edildi.

Mahkemede her iki taraf avukatları da hazır bulunurken, mahkeme heyeti, sanık R.G.S’nin üzerine atılı ”resmi belgede sahtecilik” suçundan mahkumiyetini gerektirir nitelik ve derecede her türlü şüpheden uzak somut, kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden atılı suçtan beraatine, yine “nitelikli dolandırıcılık” suçundan cezalandırılması talebiyle açılan kamu davasının yapılan yargılamasında atılı suçtan yasal unsurların oluşmadığı anlaşıldığından beraatine karar verdi.