Karaman Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri sahte MİT kimliği ile birçok esnafı tehdit eden çeteyi çökertti.

Edinilen bilgiye göre, Karaman Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri Karaman’da esnaflık yapan Mahmut Ş.’nin tehdit edilmesinin ardından düğmeye bastı. Mahmut Ş. emniyete gelerek daha önceden tanıdığı Cem A. isimli şahsın kendisine Karaman’da kenevir yetiştirmekten ve uyuşturucu satmasından dolayı dosyasının olduğunu, iş yerinde iken çekmecesinden uyuşturucu maddeye benzer toz çıkartarak dükkanına bırakmakla tehdit ettiğini, konuyu komutan lakaplı şahsın daha iyi bildiğini söylediğini, iş yerine gelen ve daha önceden askeriyeden atılma ve dolandırıcı olarak çevreden duyduğu ve gördüğü komutan lakaplı Güray Y. isimli şahsın da kendisine Ankara ilinden 10 kişilik özel bir ekiple Karaman’a geldiğini, hakkındaki dosyaları ortadan kaldırmak için toplamda 25 Bin TL para istediğini, bu şahsın kendisine MİT kimliğini gösterdiğini belirterek şikayetçi oldu.

Ayrıca Mahmut Ş. konuyu kendisine anlattığını, olaya tanık olmak amacıyla dahil olduğunu, birlikte şahıslar ile görüşmeye gittiklerinde Güray Y. ve Cem A. isimli şahısların aynı şekilde dosyalarının olduğunu söyleyerek kendisini de olaya dahil ettiklerini ve dosyaları ortadan kaldırmak amacıyla para istediklerini belirterek emniyetten yardım istedi.

Bunun üzerine operasyona başlayan asayiş şube ekipleri açığa alınan Uzman Çavuş Güray Y. ve FETÖ/PYD şüphelisi Cem A.’yı suçüstü yaparak gözaltına aldı.

OTOMOBİLDEN PARA FIŞKIRDI!

Şüpheli Güray Y.’nin kullanmış olduğu 33 KHF 08 plaka sayılı oto üzerinde yapılan incelemede; otomobil de takılı siren sistemi ve ön kısmında çakar olarak tabir edilen lambalar ile bu sistemin içerden kumanda edildiği tespit edildi. Otomobilin içinde yapılan aramada ise; 393 adet 200 euro, 182 adet 200 TL ve 186 adet 50 TL banknot, 2 adet üzerinde mühür olmayan 34 VH 5491 sayılı otomobil plakası, 2 adet cep telefonu, Ajanda içerisinde Karaman esnaflarına ait kişisel bilgilerin yer aldığı notlar ve değişik şahıslara ait kimlik fotokopileri ve 1 adet tarihi eser görünümlü roma dönemine ait sahte sikke bulundu.

SAHTE MİT KİMLİĞİ BULUNDU

Açıkta olan Uzman Çavuş Güray Y.’nin yapılan üst aramasında, sahte MİT kurum kimliği, TSK personel tanıtım kartı, 2030 TL para, 2 adet cep telefonu ve 3 adet kimlik ele geçirildi.  Güray Y’nin evinde yapılan aramada ise 1 adet el telsizi ve 2 adet cep telefonu daha ele geçirildi.

FETÖ ŞÜPHELİSİNDEN NOT ÇIKTI

FETÖ şüphelisi Cem A.’nın yapılan üst aramasında 1 adet cep telefonu ve ‘’Kamil U. Asker kaçağı ne ayarlayabiliriz’’ yazılı not ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.