Olay geçtiğimiz Perşembe günü İmaret Mahallesinde bulunan İmaret Caddesi üzerinde meydana geldi. Konya'dan Karaman'a gelen 6 kişilik guruptan 4 kişi İmaret Caddesi üzerine bulunan Afganistan Uyruklu mültecilerin kaldığı eve gelerek kendisini polis olarak tanıttı. Uyuşturucu operasyonu yaptıklarını söyleyen sahte polisler mültecileri kelepçeleyerek etkisiz hale getirdi. Bir süre sonra gelenlerin gerçek polis olmadığını anlayan mülteciler ile sahte polisler arasında arbede yaşandı. Yaşanan arbedenin ardından sahte polisler cadde ortasında havaya ateş açtıktan sonra olay yerine geldikleri 20 ACP 344 plakalı otomobil ile kaçtı.

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler çevrede inceleme yaparken, şehir giriş çıkışları da tutularak şüphelilerin Karaman'dan çıkması engellendi. Karaman'dan kaçmaya çalışan 6 kişi Konya yolu üzerine araçlarının önü kesilerek yakalandı.

Gözaltına alınan 6 kişiden mültecilerin evine girmediği tespit edilen 2 kişi İl Emniyet Müdürlüğündeki sorgusunun ardından serbest bırakılırken, kendisini polis olarak tanıtan ve operasyon yapan Hasan Ç., Abdullah Ç., Uğur K. ve Celal K. isimli 4 şüpheli işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Zanlılar çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.