Karaman’da bir bisküvi fabrikasında çalışan 37 yaşındaki Yunus Utlu, kendisini savcı diye tanıtan telefondaki kişinin hesabına 2 bin 184 TL’lik kontör gönderdi.


    Edinilen bilgilere göre bugün saat 15.00 sıralarında meydana gelen olayda, Yunus Utlu’yu telefonla arayan kişi kendisini Cumhuriyet Savcısı olarak tanıtarak acilen kontör yükletilmesi gerektiğini söyleyerek bir banka şubesine yönlendirdi. Bunun üzerine biraz da korkudan şaşkına dönen Utlu, banka şubesine giderek ATM üzerinden telefondaki kişinin belirttiği hesaba, kendi hesabından 2 bin 184 TL para aktardı. Parayı yatırdıktan sonra telefondaki kişiye ulaşamayan Utlu polisi arayarak durumu anlattı.


POLİS YETİŞTİ AMA BLOKE EDEMEDİ
Banka şubesi önünde polis ekipleri ile şubeye giren Yunus Utlu, aktardığı paranın çekildiğini öğrenince kısa süreli şoka girdi. Polis bloke etmeden önce dolandırıcının parayı çektiği öğrenildi. Utlu polise verdiği ifadesinde; “Beni Savcı Hakan diye biri aradı. Sonra telefon kontörü yükletilmesi gerektiğini söyleyerek bana daha sonra bilgi verilebileceğini söyledi. Bende bankaya geldim ve ATM üzerinden 182 TL’lik 12 ayrı işlem yaparak bana söylediği hesaba para yatırdım. Sonra kendisine telefonda ulaşamayınca paniğe kapılıp sizi aradım.”dedi.


Polis, “Keşke para aktarmadan önce haber verseydin” dedi. Utlu ve eşi şikayetçi olmak üzere Polis karakoluna götürülürken, olayla ilgili tahkikatın devam ettiği öğrenildi.