Sakarya’nın Hendek ilçesinde havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamada 1 işçi hayatını kaybederken, 1 güvenlik görevlisi de yaralandı. Patlamada hayatını kaybeden işçinin eşinin 20 gün sonra doğum yapacağı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre olay, Hendek ilçesi Yukarı Çalıca Mahallesi’nde bulunan Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, pazar günü olması nedeniyle mesai yapılmayan fabrikada oluşan arızaları gidermek için fabrikaya gelen Yılmaz Şapoğlu (37), demir kesmeye başladı. Fabrikanın şantiye işleriyle uğraşan Şapoğlu demir kestiği sırada kıvılcımların etraftaki havai fişek malzemelerine sıçraması sonucu büyük bir patlama meydana gelerek, yangın çıktı. Yaşanan patlamada enkaz altında kalan Yılmaz Şapoğlu hayatını kaybederken, 1 güvenlik görevlisi de yaralandı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürürken, Yılmaz Şapoğlu’nun cenazesi de enkaz altından çıkartıldı. Fabrikanın giriş çıkışında güvenlik önlemleri alınırken, vatandaşların fabrika çevresine yaklaşmasına izin verilmedi. Patlamada hayatını kaybeden işçinin cenazesi, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne ait cenaze aracı ile Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna götürüldü. Hendekli olan 2 çocuk babası Şapoğlu’nun eşinin 20 gün sonra doğum yapacağı öğrenildi.

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, patlamaya ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Patlamada Yılmaz Şapoğlu kardeşimiz hayatını kaybetti. Kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. İnşallah bu son olur” diyerek, fabrikadan fotoğraflar paylaştı.

Hayatını kaybeden işçinin komşusu olan Hasan Alemdar, “Cenaze poşetine koyup morga gönderdiğimiz arkadaşımız bugün sabah gelmiş buraya çalışmaya. 2 tane çocuğu var ve üçüncü çocuğu da 20 gün sonra dünyaya gelecek. Manisa Soma’daki kömür madeni faciasının bir benzeridir burası” dedi.

Fabrikadaki görüntüyü Esad’ın Suriye’ye attığı bombaların bıraktığı etkiye benzeten Alemdar, “Tek fark burası Suriye değil de burası Türkiye’nin Sakarya iline bağlı Hendek ilçesinin Yukarı Çalıca köyü. Ama Esad’ın atmış olduğu tesirli bombanın on katı daha tesirli parçalanmış bir görüntü var yukarıda” diye konuştu.

Bu arada bomba imha ekipleri inceleme yapmak üzere fabrikaya gelirken, cumhuriyet savcısı da olay yerinde inceleme yaptı.