Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü, geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Komiser Yardımcısı Muaz Köroğlu’nun paralel yapı nedeniyle sürgün edildiği iddialarını yalanladı.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Bozova İlçe Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli Komiser Yardımcısı Muaz Köroğlu, otomobiliyle Bozova ilçesinden Şanlıurfa istikametine seyir ederken geçirdiği kazada hayatını kaybetmişti.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, trafik kazasında ölen Muaz Köroğlu’nun 1 Temmuz 2013 ile 2 Eylül 2014 tarihleri arasında Asayiş Şube Müdürlüğü, Cinayet Büro Amirliği’nde görev aldığı ve bu zaman diliminde yaşanan ve büyük yankı uyandıran 15 cinayet olayı yaşandığı belirtildi. Olaylarda Köroğlu’nun üstün çaba sarf edildiği belirtilen açıklamada, “Muaz Köroğlu, ulusal ve yerel basında büyük yankı uyandıran, 23 Temmuz 2014 tarihinde ilimiz Halfeti ilçesi, Çekem köyü mevkiinde, metruk bir evde kurşunlanarak öldürülen iki motosiklet gezgini şahsın öldürülmesi ve 22 Mart 2014 tarihinde Karaköprü ilçesi, Bağımsız Belediye Başkan Adayı Yusuf Badıllı’nın seçim mitinginde yaşanan olaylar sırasında öldürülen kardeşi Ramazan Badıllı cinayetini de içeren bu cinayetlerin soruşturmalarında bizzat görev aldı. Köroğlu, 4 kişinin yakalanıp 25 kişinin tutuklanmasında üstün çaba ve gayretiyle silah arkadaşlarının takdirine mazhar olmuştur” ifadelerine yer verildi.

PARALEL YAPI İDDİALARI

Açıklamada, Köroğlu’nun Bozova ilçesine yapılan tayinin paralel yapı ile ilgili bir sürgün olmadığı belirtilerek, tayine kendisinin talebi ve başarılı çalışmaları göz önünde bulundurularak onay verildiği kaydedildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Herkesçe malum devletimiz ve milletimiz aleyhine çalışan odakların çabalarına ek olarak değerli meslektaşımızın başına gelen bu müessif olayın üzerinden bile prim yaparak acısı taze olan teşkilatımızın yıpratılmak istendi. Merhumun henüz defnedilmemiş cenazesi üzerinde ‘paralel’ oyunlara teşebbüs edildiği üzüntüyle müşahede edilmiştir. Vefat eden silah arkadaşımız, üstün ve özverili çalışmalarından dolayı taltiflerle ödüllendirilmiş, son olarak aydınlattığı Halfeti cinayetinden sonra, daha önce kişisel nedenlerle dilekçe ile müracaat ettiği Bozova ilçesine tayin talebini yenilemiş, yaptığı başarılı çalışmalar göz önünde bulundurularak isteği yerine getirilmiştir. Bazı basın yayın organlarında yer alan ‘paralel yapı’ yüzünden sürgün edildiği iddiaları gerçeği yansıtmadığı gibi art niyetli spekülasyonlardır.”