Sarıyer Rumeli Feneri açıklarında dün yaşanan tekne faciasının ardından denizde kaybolan mültecileri arama çalışmaları devam ediyor.

Rumeli Feneri açıklarında dün, göçmenleri taşıyan teknenin batması üzerine büyük bir facia yaşanmıştı. Dün başlatılan arama çalışmalarında 6 mülteci sağ olarak kurtarılırken, 24 kişinin ise cansız bedenine ulaşılmıştı. Kayıp mültecileri arama çalışmalarına bugün de devam ediliyor. Arama çalışmaları Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne bağlı gemi ve botlarla yürütülüyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı bir uçak havadan tarama yaparken, Jandarma ve AFAD ekipleri de arama çalışmalarına destek veriyor.

Tekne faciası sonrası mültecilerin yardımına koşan balıkçılar ise arama çalışmalarını sahilden izledi. Dün tüm balıkçıların, mültecilerin yardımına koştuğunu anlatan bir balıkçı, “Biz buranın sakiniyiz. Çok acı bir olay. Bugüne kadar biz bu köyde böyle bir şey yaşadık. Böyle bir şeye ilk kez şahit oluyoruz. Çok üzücü bir olay. Sahil Güvenlik botlarımız anında olaya müdahale ettiler. Çok güzel bir çalışma yapıyorlar. Biz balıkçılar olarak ilk gün yapabileceğimizi yaptık. Denize dalıp, mültecileri çıkartanlar oldu. Çocukların bedenini görünce herkeste acıma hissi uyandı. Herkes teknesini çözüp olay mahalline gitti. Kurtarılan 6 kişi vardı. Maalesef diğerleri boğuldular. Teknelerle 6 kişi canlı olarak kurtarıldı. Dün çok rüzgar vardı. Dün hava iyi olsaydı daha çok kişi kurtarılırdı” dedi.