Batman’ın Sason ilçesindeki bir evde henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Yangın sırasında evde kimsenin olmaması faciayı önlerken, eşyalar kullanılamaz hale geldi.

Edinilen bilgiye göre olay, Tekel Mahallesi’nde bulunan bir evde meydana geldi. İskender Barlık’a ait evde henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Çevredeki vatandaşların haber vermesiyle olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek söndürdü. Yangın esnasında evde kimsenin bulunmaması faciayı önlerken, eşyaların hemen hepsi kullanılamaz hale geldi.

İTFAİYENİN GEÇ GELDİĞİ İDDİASI

Evi yanan İskender Barlık, "İki ay evvel köye, babamlara misafirliğe gittik. Bu sabah saat 8.00 sularında komşularım aradı. Eviniz yanıyor dediler. Sağ olsunlar kapıyı pencereyi kırıp ilk müdahaleyi onlar yapmış. Ev kullanılamaz hale geldi. Burada itfaiye sıkıntısı var. 110’u arıyoruz, Batman çıkıyor. Batman ilimizi aradık, ben ne yapabilirim diyor. Sason’u arayın diyor. Sason ilçesine kayıtlı olan bir itfaiye numarası yok. Nereyi aradıksa itfaiyeye ulaşamadık. Ulaştığımız itfaiye de yaklaşık bir saat sonra geldi. Buradan bütün yetkililere sesleniyorum, bu itfaiye sorunu bir an önce çözülsün. Bugün benim evim yandı, yarın başka bir kardeşimizin evi yanabilir. İtfaiye bize ancak 45 dakika sonra ulaşabildi. İtfaiye geldiğinde yapacak hiçbir şey kalmamıştı. Geldiği gibi gitti. Evde ne oturacak koltuk, ne yatak, televizyon kaldı. Hepsi kül olup gitti. Yetkililerin yardımını bekliyoruz" dedi.