Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığına bağlı birlikler, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) desteğinde terör örgütü MKP'ye yönelik dün sabah saatlerinde Ovacık ilçesi kırsalında operasyon başlattı.

Helikopterlerle bölgeye gönderilen birliklerin, teröristlerin kaçabileceği noktaları kontrol altına almasının ardından bölgede arama tarama faaliyeti yapıldı.

Birlikler, teröristlerin saklandığı mağarayı tespit etmesinin ardından "Kobra" tipi helikopterler bölgeyi atış altına aldı. Ardından teröristlerle çıkan çatışmada, ikisi kadın, ikisi erkek olmak üzere 4 terörist etkisiz hale getirildi. Teröristlerin yapılan kimlik tespiti çalışmasında ölü olarak ele geçirilen teröristlerden birinin terör örgütünün sözde sorumlularından olan "Cenk" kod adlı Eren Tali olduğu tespit edildi.

Bu kişinin, aynı ilçede 1 Ağustos'ta güvenlik güçlerince İnsansız Hava Aracı (İHA) desteğinde gerçekleştirilen 3 teröristin ölü ele geçirildiği operasyonda etkisiz hale getirilen ve İçişleri Bakanlığının "aranan teröristler listesi"nin "mavi" kategorisinde yer alan MKP'nin sözde bölge sorumlusu "Şahin" kod adlı Yılmaz Kes'in yerine getirildiği anlaşıldı.

TUNCELİ VALİLİĞİNİN AÇIKLAMASI

Tunceli Valiliği de konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, dün Ovacık ilçesi kırsalında MİT ve İl Jandarma Komutanlığınca ortaklaşa düzenlenen operasyonda ikisi kadın, ikisi erkek olmak üzere 4 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtilerek, teröristlerden bir M-16, iki kalaşnikof piyade tüfeği ve tabancayla ele geçirildiğini kaydedildi. Açıklamada, operasyon bölgesindeki aramalarda ise G-1 dürbünlü tüfek, el telsizi, iki silah üstü dürbün, 14 tüp, güneş paneli, 50 kilogram un, 10 kilogram peynir, iki GPS cihazı, 5 kilogram reçel, çok sayıda çeşitli silahlara ait şarjör ve mühimmat, yaşam ve giyim malzemesi ele geçirildiği aktarıldı.

ŞEHİDİN İNTİKAMI YERDE KALMADI! O TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Hazro ilçesi kırsalında operasyon yürüten jandarma kuvvetleri ile bir grup teröriste arasında çatışma çıktı. Çatışmada 2 terörist silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirildi. 1 işbirlikçi de sağ olarak yakalandı.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada jandarma komutanlığı ekipleri tarafından Hazro ilçesi Kırmataş köyü mülki sınırları içerisinde teşkil edilen Şok Yol Kontrol ve Arama Noktasında 16 Kasım 2017 Perşembe günü saat 18.30 sıralarında bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan silahlı çatışma çıktığı belirtildi.

XEBAT KOD ATLI TERÖRİST

Açıklamada "Silvan ilçe merkezinde 03 Ekim 2017 tarihinde Jandarma Uzman Onbaşı Mehmet Kızılca'nın şehit edilmesi olayının faili Xebat kod Tanış Memiş isimli terörist dahil olmak üzere 2 bölücü terör örgütü mensubu ölü, 1 terörist işbirlikçisi sağ olarak, 2 adet AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği, 8 adet AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 240 adet AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 1 adet tabanca ve 1 adet el bombası ile birlikte ele geçirildiği" belirtildi.

Açıklamada, Hazro Cumhuriyet Başsavcılığına bilgi verilmesini müteakip, delil niteliğine haiz olan silah, mühimmat, malzemeler ile teröristlerce kullanılan 1 adet araç muhafaza altına alınarak soruşturma işlemlerine başlandığı belirtildi.

KALLEŞ SALDIRIYLA ŞEHİT ETMİŞTİ!

Karamanlı Uzman Onbaşı Kızılca, görev yaptığı Silvan İlçesi Jandarma Komando Alay Komutanlığı'ndan izin alarak ihtiyaçlarını karşılamak üzere çıktığı ilçe merkezinde, Diyarbakır Caddesi üzerinde bir araçtaki teröristin silahlı saldırısına uğramıştı. Kızılca, kalleş saldırıda şehit olmuştu.