Konya’da evde yalnız olan iki küçük kardeş, çakmakla sigara yakarak oynadıkları oyun sonrası çıkan yangında evde mahsur kaldı. Alevler içinde kalan evin balkonuna kaçarak yardım bekleyen iki kardeş, itfaiye tarafından kurtarıldı.

Yangın, saat 14.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Nişantaş Mahallesi Şahinağa Sokak Oymak Sitesi A Blokta çıktı. Edinilen bilgiye göre, annelerinin işte olması nedeniyle apartmanın 4. katındaki evlerinde yalnız olan iki kardeş, evdeki sigaraları çakmakla yakarak oyun oynamaya başladı. Kardeşlerin yaktıkları sigaraları tam söndürmeden bırakmaları üzerine evde yangın çıktı. Evdeki perdelerin de tutuşması sonucu bir anda büyüyen yangın sonrası iki kardeş kaçarak balkona sığındı. Evden yükselen alevleri ve dumanı fark eden vatandaşlar tarafından itfaiyeye ve polise haber verildi. Yangın nedeniyle olay yerine polis ve ambulans sevk edildi. Doğal gaz ve MEDAŞ görevlileri de adrese gelerek binanın doğal gaz ve elektriğini keserek önlem aldı. İtfaiyenin olay yerine ulaşmasının ardından yangına dışarıdan ve içeriden müdahale edildi.

BALKONDAKİ KARDEŞLERİ İTFAİYE KURTARDI

Balkonda mahsur kalan kardeşlerin kurtarılması için de itfaiye yangın merdiveniyle harekete geçti. Bu sırada çocukların bulunduğu katın altında bulunan komşuları da çocuklarla konuşarak sakin olmalarını sağladı. Yangın merdiveniyle balkona ulaşan itfaiyenin çocukları sepete koymasının ardından çocuklar sağlıklı bir şekilde aşağıya indirildi. İtfaiye tarafından kurtarılan çocuklar aşağıya kendilerini bekleyen anneleri tarafından olay yerinden uzaklaştırıldı. Yangın itfaiyenin uzun süren soğutma çalışmalarının ardından kontrol altına alınarak tamamen söndürüldü. Yangında evde büyük çapta maddi hasar meydana gelirken, çoğu eşya da kullanılamaz hale geldi.

Mahalle sakinlerinden biri, balkonda sigara içtiği sırada evden alevlerin ve dumanların yükseldiğini ardından da meydana gelen patlamayla birlikte camların kırıldığını ifade etti.

Yangınla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğü bildirildi.