Şike davasında Yargıtay’ın haklarında verilen hükmü bozduğu 31 sanığın yargılanmasına başlandı. Yargıtay’ın bozma ilamına uyulmasına karar veren mahkeme, dava dosyasının Aziz Yıldırım’ın yeniden yargılanacağı dava ile birleştirilme talebini 13 Ocak’ta değerlendirmeye karar verdi.

Yargıtay’ın kısma bozma kararının ardından Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, Beşiktaş’ın eski yöneticisi Serdal Adalı, Fenerbahçeli yönetici Şekip Mustoroğlu, Olgun Peker’in de aralarında bulunduğu 31 sanığın yargılanmasına başlandı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada sanıklar Olgun Peker ve Haldun Şenman hazır bulunurken diğer sanıkları avukatları temsil etti.

Duruşmada söz alan Peker ve Yenman Yargıtay’ın bozma ilamına uyulması yönünde karar verilmesini talep etti.

Görüşü sorulan duruşma Savcısı Abdullah Mirza Coşkun, Yargıtay’ın bozma ilamına uyulması yönünde karar verilmesini talep etti.

“MAHKEME BOZMA KARARINA UYULMASINA KARAR VERDİ”

Kısa bir ara veren mahkeme Yargıtay’ın bozma kararına oybirliği ile uyulmasına karar verdi. Mahkemenin bu kararı ile Yargıtay’ın istediği cezalar yönünden yeniden sanıklar yeniden yargılanacak.

Mahkemenin kararının ardından sanık avukatları söz alarak taleplerini dile getirdi. Taleplere ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme, sanık avukatlarının bu dava ile Aziz Yıldırım’ın yeniden yargılanacağı davayla birleştirilmesi taleplerinin Yıldırım’ın yargılanacağı 13 Ocak tarihinde karar verilmesine hükmetti. Mahkeme 13 Ocak ta görülecek duruşmada bu iki davanın birleşip birleşmeyeceğini açıklayacak.

Sanık avukatlarından Ali Rıza Dizdar, eski özel yetkili mahkemeler tarafından yürütülen KCK dosyasının anayasaya aykırılık nedeniyle Anayasa Mahkemesi’ne gittiğini belirtti. Avukat Dizdar, Anayasa Mahkemesi’nden çıkacak sonucun bu davayı da etkileyeceğini belirterek, “Dava Anayasa Mahkemesi’nden karar çıkana kadar bekletilmedir” dedi.

Mahkeme bu talebe ilişkin ise Anayasa Mahkemesi’ne gönderilen KCK davası dosyasını mahkemeden istedi. Mahkeme incelemesinin ardından Anayasa Mahkemesi’ne gönderilip gönderilmeyeceğine karar verecek.