Karaman Emniyet Müdürlüğüne bağlı asayiş ekipleri bu hafta sonunu yine yoğun mesaide geçirdi.

Edinilen bilgiye göre Karaman'da cumartesi günü saat 16.00 civarında 30 metrelik yolda evinin önünde sarraf Süleyman Ç.'yi(48) darp edip parasını ve cep telefonunu alan 2 kişi polis tarafından her yerde aranmaya başlandı.

Pazar gecesi(dün) ise Zembilli Ali Efendi Mahallesi Alpaslan Türkeş Bulvarı üzerinde bulunan  Hüseyin L.'ye(35) ait markete aynı eşgallere uygun 2 kişi kar maskesleriyle ve av tüfeği ile marketçiyi gasp etmeye çalıştı. Kasadan para ve tezgahtan sigara alan zanlılar olay yerinden uzaklaştılar. Hemen olay yerine giden emniyet kollukları ilk önce 19 yaşındaki Osman D. yi, kısa bir süre sonrada Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesinde 1. sınıf öğrencisi Cengiz İ.'yi(19) kıskıvrak yakaladı. Zanlıların 2 gasp olayını gerçekleştirdikleri daha öncede birçok hırsızlığı yaptığı iddiasıyla sorgularının ardından mahkemeye sevk edildi.

Son gasp girişiminde polislere yakalanan Osman D. ile Cengiz İ’nin kullandıkları av tüfeği ile kuru sıkı tabancaları kısa süre önce bir av galerisinin duvarını delerek çaldıkları öğrenildi. 

2 zanlının yine 10 gün içerisinde çaldıkları tüfek ve kuru sıkı tabanca ile yaşanan 2 ayrı gasp olayının da failleri olduğu ortaya çıktı. Polis, 2 zanlının gasp olayında kullandıkları kar maskesi, tüfek, tabancalar ile gasp yoluyla aldıkları malzemeleri sakladıkları yerde bulunarak muhafaza altına alındı.

Bu arada sarraflar çarşısında sarraflık yapan Karaman'ının tanınmış esnaflarından Süleyman Ç.'yi ziyaretimizde ise tedavisinin devam ettiği ve durumunun iyi olduğu, ayrıca zanlıların kısa sürede yakalanmasından dolayı çok memnun olduğunu belirterek, yetkililere de teşekkürlerini iletti.