İzmir’in Seferihisar ilçesinde, hükümlü bulunduğu ceza evinden izinli çıkıp boşanma davası açan eşi Simge Alay’ı pompalı tüfekle öldüren, 4 ay kaçtıktan sonra tatil yaptığı Muğla’da yakalanan Kadir Alay’ın yargılanmasına devam edildi. Gelecek celse ev sahibinin de arasında olduğu tanıkların dinlenmesine karar verilip, duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Davaya konu olan olay, 25 Nisan 2016 günü, Payamlı Mahallesi 5001 Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ilk evliliğinden iki çocuk dünyaya getiren Simge Alay (23), şiddet nedeniyle eşinden boşandı. Çocuklarının velayeti babalarına verilirken, Simge Alay ailesinin karşı çıkmasına rağmen Kadir Alay (47) ile evlendi. Simge Alay’ın hayatı, ikinci evliliğinin ilk günlerinden itibaren iddiaya göre gördüğü şiddet nedeniyle kabusa döndü. Bu süreçte karnından bıçaklanan Simge Alay, korktuğu için şikayetçi olamadığını ileri sürdü. Şiddetin artmasıyla birlikte dayanamayan Simge Alay, eşi Kadir Alay’a boşanma davası açarak, şikayetçi oldu. Kadir Alay’a mahkeme uzaklaştırma cezası verirken, çeşitli suçlardan arandığı tespit edilen Kadir Alay tutuklandı. Kadir Alay, kısa süre önce hapis yattığı cezaevinden izinli çıktı. Bundan habersiz olan Simge Alay ve Hakan Ç. adlı kişi, Kadir Alay’ın pompalı tüfekle saldırısına uğradı. Simge Alay olay yerinde hayatını kaybederken, Hakan Ç. yaralandı. Olaydan sonra kaçan Kadir Alay, jandarmanın takibi sonucu olaydan yaklaşık 4 ay sonra Muğla’da tatil yaparken 22 Ağustos’ta yakalandı. Hazırlanan iddianamede Kadir Alay hakkında “tasarlayarak eşini kasten öldürme” ve “kasten öldürmeye teşebbüs” suçlarından biri ağırlaştırılmış iki kez ömür boyu hapis cezası istendi. Sanığa yardım ettikleri iddiasıyla da tutuksuz sanıklar Münir B., Faruk Ş., Üzeyir K., Aykan K. ve Miyase D. hakkında da “uçluyu kayırma” suçundan 5’er yıla kadar hapis cezası istendi.

Tanıklar dinlenecek

İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün 5. celsesi görülen duruşmaya tutuklu sanık Kadir Alay, sanık avukatı, Simge Alay’ın anne ve babasının avukatı Seda Ayaz Aksoy, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü avukatı Emine Şentüfekçi katıldı. Mahkeme Başkanı Tamer Bulam, sanığın başka suçtan dosyası bulunduğu Seferihisar Asliye Ceza Mahkemesinden dosyanın gelmediğini söyledi. Duruşma savcısı gelecek dosyanın davaya katkısı olmayacağını belirterek, dosyanın beklenmemesini talep etti. Müşteki avukatı Seda Ayaz Aksoy ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Emine Şentüfekçi dosyanın beklenmesini talep etti. Sanık avukatı dosyanın beklenmemesini talep ederken, gelecek celse için iki tanık dinleteceklerini, bu tanıklardan birinin Simge Alay ile Hakan Ç.’nin birlikte yaşadığı evin sahibi, diğerinin ise maktul Simge ile sanık Kadir’i tanıyan ortak arkadaşları olduğunu belirterek, tanıklarının dinlenmesini talep etti. Savcı, tanıkların dosyaya katkı sağlayacağını belirterek, tanıkların dinlenmesini talep etti. Mahkeme heyeti, tanıkların gelecek celseye kadar hazır edilmesini, sanık Kadir Alay’ın asliye ceza mahkemesinden gelecek dosyasının beklenmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.