Kilis’te, Suriye’den Türkiye’ye getirilen bir adet deve ile büyükbaş hayvan ele geçirildi.

Şehit Mehmet Hudut Karakolu ekipleri, merkeze bağlı Yavuzlu köyü Suriye sınır hattında icra edilen devriye faaliyeti esnasında, kimliği belirsiz şahıs ya da şahıslarca Suriye’den Türkiye’ye yasa dışı yollarla getirildiği tespit edilen bir adet deve ile bir adet büyükbaş hayvan ele geçirdi. Yakalanan iki hayvan Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürlüğü’ne teslim edildi.

SINIRDA KAÇAK ÇAY, MAKARNA VE KAHVE ELE GEÇİRİLDİ

Kilis’in Elbeyli ilçesine bağlı Aşağıbeylerbeyi köyü Suriye sınır hattında, Dağ Hudut Karakolu ekipleri tarafından icra edilen devriye faaliyeti esnasında, kimliği belirsiz şahıs ya da şahıslarca Suriye’den Türkiye’ye getirilen 180 kilogram kaçak çay, 105 kilogram makarna ve 7 kilogram kahve ele geçirildi.

KAÇAK ÇAY VE MUHABBET KUŞU YAKALANDI

Elbeyli ilçesine bağlı Aşağıbeylerbeyi köyü Suriye sınır hattında, Dağ Hudut Karakolu ekipleri tarafından icra edilen devriye faaliyeti esnasında, Suriye uyruklu V.H. isimli şahıs tarafından Türkiye’ye yasa dışı yollarla getirildiği tespit edilen 285 kilogram kaçak çay ve 150 adet muhabbet kuşu ele geçirildi. Olayla ilgili cumhuriyet savcısının talimatı ile tahkikata başlandı.