Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, Siverek 1. Nolu Aile Sağlığı Merkezi’ne hırsız girdi. Hırsızlar bilgisayar, kamera kayıt cihazı ile monitörleri çalarak kayıplara karıştı. Gece geç saatlerde Siverek 1.Nolu Aile Sağlığı Merkezinin arka tarafında bulunan pencere korkuluğunu kırarak içeri giren hırsızlar, bilgisayarlar ile monitör ve kayıt cihazını alarak kayıplara karıştı. Sabah saatlerinde mesaiye gelen çalışanlar monitörler ve bilgisayarları yerinde göremeyince polise haber verdi. Sağlık merkezine gelen olay yeri inceleme ekipleri, yaptıkları inceleme sonrası kaçan şahısların yakalanması için soruşturma başlattı.

Siverek 1.Nolu Aile Sağlığı Merkezinin pencere korkuluğunu kırıp içeri giren hırsızlar bir laptop, bir masa üstü bilgisayar, kayıt cihazı ve yedi monitörü çalarak kayıplara karıştı.

1.Nolu Aile Sağlık Merkezinde görevli Turhan Ay, olayın gece meydana geldiğini belirterek "İçeri giren hırsızlar burada bulunan bilgisayar, kayıt cihazı, monitörleri ve bir laptop bilgisayarı çalarak kayıplara karıştı. Maddi zararımız çok, bu aile hekimleri üzerine yükleniyor, halk sağlığı kurumu karşılamıyor biz karşılayacağız, ayrıca monitörlerin çalınmasıyla birlikte hastalarımızda mağdur duruma düştü. Çalınan monitörlerden dolayı hasta sıra takip sistemi olduğu için bazen sıra karışacak bu yüzden hastalarımız mağdur oldu."