Iğdır’da işlenen bir cinayete karıştığı gerekçesiyle 5 yıldır aranan şahıs, sivil gördüğü jandarma ekiplerine ismini söyleyince yakayı ele verdi.

Edinilen bilgiye göre, 2008 yılında Iğdır Sebze Hali’nde Hamit Ciga’nın öldürülmesi olayına karıştığı için yargılanan 14 sanıktan biri olan ve davanın ilk duruşmasının ardından tutuksuz yargılanan S.K., hakkında verilen 4 yıl hapis cezasını öğrenince kayıplara karıştı. Iğdır İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 5 yıl boyunca kaçan S.K.’nın yakalanması için çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Çalışma kapsamında sivil kıyafet giyen jandarma ekipleri, Yüzbaşılar köyünde S.K.’nın evine gitti. Kapıyı açan S.K., isminin sorulması üzerine sürekli kendisini resmi kıyafetlerle arayan jandarma ekiplerini sivil vatandaş sanarak gerçek adını söyledi. Hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve 5 yıldır aranan şahıs, jandarma ekiplerince yakalandı.

Gözaltına alınan S.K., ifadesinde, “Camdan gelenleri gördüm. Daha önce hep resmi gelen ekipler, araçları ve kıyafetleri sivil olunca köyde adres soran yabancı vatandaş sandım. Jandarma resmi ekipleri gelseydi her zaman yaptığım gibi arka kapıdan kaçardım” dedi.

S.K., işlemlerinin ardından Iğdır Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.