15 Haziran 2017 tarihinde Söke, Kuşadası ve Didim ilçelerinde uyuşturucu madde imal ve ticareti yapan şahıslara yönelik gerçekleştirilen operasyonda yakalanan M.Y.Ş., H.S., O.Ç. ve E İ.O. isimli 4 şahıs yakalanmış ve cezaevine konmuştu. Aynı dosya kapsamında devam eden soruşturma kapsamında 16 Ekim 2017 tarihinde takibe ve şahısların aranmasına devam eden güvenlik güçleri; Ş.A., R.U., ve F.Ç. isimli 3 şahsı daha göz altına aldı. Şahıslar Cumhuriyet Savcılığına sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre yapılan operasyonda; toplam 205,07 Gr kristal olarak tabir edilen metamfetamin uyuşturucu madde, 1.29 Gr kubar esrar, 79 adet extacy hap, 6 kök kenevir bitkisi, 1 adet uyuşturucu madde içiminde kullanılan ’Bong’ diye tabir edilen düzenek, 33 adet tarihi eser niteliği olan sikke ve obje ele geçirildi. Ayrıca 19 şüpheli hakkında da uyuşturucu madde kullanmak suçundan soruşturma başlatıldı.

Yapılan açıklamada; “Aydın İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde halkın huzur ve mutluluğunu sağlamak maksadıyla, vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eden her türlü uyuşturucu tacirlerine yönelik olarak yapılan faaliyetlere devam edilecektir” denildi.