Karaman’ın Sudurağı beldesinde 6 gün önce aniden ortadan kaybolan 35 yaşındaki Yasin Uzun için jandarma geniş çaplı araştırma başlattı. Ekipler, Uzun’u bulabilmek için çok sayıda kişinin ifadesine başvururken, beldedeki güvenlik kamerası kayıtlarını da topladı. Kamera kayıtlarını izleyen ekipler, iddiaya göre Hikmet Y. (45) ile birlikte kardeşlerinin olay günü Yasin Uzun’u takip ettiklerini belirledi. Bunun üzerine jandarma, Hikmet Y, eşi Hamiyet Y, kardeşleri Mehmet Y, Ümit Y. ile Ali Y’yi gözaltına alındı. Gözaltındaki kişilerin çelişkili ifade vermelerinden şüphelenen ekipler, soruşturmayı derinleştirdi. Derinleştirilen soruşturmanın sonunda Hikmet Y., Yasin Uzun’u sopayla darp ederek öldürdükten sonra evin fosseptik çukuruna attığını itiraf etti.

“JANDARMA SORUŞTURMAYI GİZLİ YÜRÜTTÜ”

Hikmet Y’nin cinayeti itiraf etmesinin ardından jandarma soruşturmayı çok gizli olarak yürüttü. Hava aydınlanmadan zanlının evine giden ekipler Uzun’un cesedini atıldığı fosseptik çukurunda buldu. Cumhuriyet Savcısının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından Uzun’un cesedi fosseptik çukurundan çıkarılarak otopsisi yapılmak üzere Karaman Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Jandarma ekipleri ise zanlılar ile cinayete kurban giden Yasin Uzun’un evinin etrafında gün boyu devriye attı.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Cinayet zanlıları Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemlerinin ardından hakim karşısına çıkarılmak üzere adliyeye sevk edildi.