Geçtiğimiz gün Nefise Sultan Mahallesi 249 sokak üzerinde meydana gelen olayda, Ereğli açık cezaevinde yatmakta olan Mehmet A. izinli olarak evine gelmiş ve burada başından vurularak öldürülmüştü. Eşi Ayşe A. polise, evde oturdukları sırada zilin çaldığını, kapıyı açan eşinin 2 kişi tarafından dövülüp, ardından da vurulduğunu, engellemek isteyince kendisinin de dövüldüğünü anlattı. Ayşe A.'nın iddiasına göre saldırganlar kaçtı. Olay yerine gelen ambulans ile Karaman Devlet Hastanesine kaldırılan yaralı Mehmet A. ise yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti.

Olay sonrası ifadesi alınmak için Karaman Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Ayşe A., eşi izne geldiği için çalıştığı iş yerinden izin aldığını ve bu nedenle olay anında evde olduğunu kaydetti. Ayşe A.'nın ifadesi üzerine polis, olayın yaşandığı ev ile çevresinde geniş çaplı arama yaptı. Evde bir tabanca bulundu. Bulunan tabanca, balistik incelemeye alındı.

Mobese ve güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen polis, evde tabanca bulunması ve çelişkili anlatımlar ve şüpheli davranışlar sergilemesi üzerine Ayşe A.'yı gözaltına aldı. Polis, 'şüpheli' sıfatıyla gözaltına aldığı Ayşe A. için Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan ek gözaltı süresi istedi.