Savaştan kaçıp Antalya’ya gelen Suriye uyruklu bir kişi, Suriye’de askeri birlikte üst rütbeli komutan olduğu öne sürülen başka bir Suriyeli tarafından bıçakla öldürüldü.

Olay, Antalya’nın Kepez ilçesi Şelale caddesinde bulunan Özatılım sitesinde dün gece meydana geldi. Suriye’deki iç karışıklık nedeniyle bir süre önce eşi Hatice H.(29) ve 5 çocuğunu yanına alan Abdo H.(32) Antalya’ya gelerek yerleşti. Burada inşaat işleri yapan Abdo H’den gün boyunca haber alamayan Hatice H., eşinin kaybolduğunu düşünerek durumu polise bildirdi. Eve gelen polisler, aynı sitenin yan bloğunda ikamet eden bir Suriyeli ailenin ifadesine başvurmak istedi.

NAYLONA SARILI CESETTE TUZAK ŞÜPHESİ

Suriyeli aileye ulaşamayan ekipler, kapıyı açıp içeri girince Abdo H’nin naylon branda ile sarılı bir şekilde hayatını kaybettiğini tespit etti. Naylon brandada bomba tuzağı olabileceği şüphesiyle olay yerine bomba imha ekipleri sevk edildi. Düzenek şüphesine karşın çalışma yapan ekipler, bomba ya da benzeri bir tuzak olayına rastlamadı.

SURİYELİ KOMUTANIN ÖLDÜRDÜĞÜ İDDİASI

Olay yeri inceleme ekipleri ve savcının kontrolünde naylon brandadan çıkarılan Abdo H’nin, kafasına aldığı bıçak darbeleriyle öldürüldüğü belirlendi. Polis, aileyi tanıyan ve gören komşuların ifadesine başvururken Abdo H’nin yakın zamanda Antalya’ya gelen ve Suriye’de silahlı kuvvetlerde üst rütbeli komutan olduğu öne sürülen A.E. tarafından bilinmeyen bir sebeple öldürüldüğü ileri sürüldü.

Yapılan incelemenin ardından Abdo H’nin cenazesi, Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Polis, cinayetin faillerini bulmak için geniş çaplı soruşturma başlattı.