İstanbul’un çeşitli ilçelerinde 8 taksi sürücüsünün çeşitli eşyalarını çalan şüpheli gözaltına alındı. Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan taksiciler, gasp olaylarına tepki gösterdi.

Edinilen bilgiye göre; Beyoğlu, Fatih, Kağıthane, Eyüp ilçelerinde aralarında 34 THD 41, 34 TBJ 12, 34 TKD 48, 34 THN 60, 34 TFN 08 plakalı otomobillerin sürücülerini falçata ile yaralayıp, üzerlerindeki cep telefonu ve paralarını gasp eden şüpheli Sultanbeyli’de yakalandı.

Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gelen çok sayıda taksi sürücüsü, gasp edilen arkadaşları Umut Demir’e destek olmak için müdüriyet önünde tepkilerini dile getirdi. Taksi sürücüleri yetkililerden güvenlik önlemlerinin arttırılmasını, panik butonlarının yerine sürücüye özel kabinleri olan taksilerin yaygınlaştırılması için gerekli alt yapının bir an önce sağlanmasını istedi. İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan yaklaşık 30 taksi sürücüsü, sokağa park ettikleri araçları bulunduğu yerden çekmesi için uyaran trafik polisine tepki gösterdi.

Burada taksiciler adına konuşma yapan Birleşik Taksiciler Derneği Başkanı Hüseyin, ”İki gündür bütün kanallarımızda gasp olayları yaşıyoruz. Bugünkü yaşanan beşinci gasp olayı. Şahısların aynı kişi olduğunu düşünüyoruz, eşgaller aynı bu yüzden tepkiliyiz. Beyaz tenli, kirli sakallı, 1.70 cm boylarında 25-30 yaşlarında bir genç. Bizim can güvenliğimizi sağlamak istiyorlarsa bizim için ayrı bir kanun çıkarmalarına gerek yok, çıkmış olan kanunları uygulasınlar yeter. Başka hiçbir şey istemiyoruz biz. Biz bölünmüş araç istiyoruz. Taksicinin tek güvenliği panik butonları değil, bölünmüş araçlarımızı istiyoruz” dedi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde bir süre bekleyen taksi sürücüleri, şüphelinin yakalandığını öğrendikten sonra korna çalarak bölgeden ayrıldı.