Bursa’daki bir inşaatta 4. kattan düşen kalıp ustası hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre kaza, bugün saat 08.00 sıralarında merkez Nilüfer ilçesi Demirci Mahallesi Denizciler Caddesi’ndeki bir apartman inşaatında meydana geldi. Baretini takarak çalışma yapılan 4. kata çıkan 3 çocuk babası Hasan Yazıcı (50) dengesini kaybetti. Aniden düşen Yazıcı’nın yardımına koşan arkadaşları gördükleri manzara ile yıkıldı. Savcılık, Yazıcı’nın ölümüyle alakalı soruşturma başlattı. Polis diğer çalışanların şahit olarak ifadesine başvurdu.

İnşaat firması yetkilisi İnşaat Mühendisi İbrahim Hüyüklü, olaydan büyük üzüntü duyduklarını ifade ederek, "Olay, alınan güvenlik tedbirlerine rağmen yaşanılan bir iş kazasıdır. Büyük ihtimalle fiziki bir sorundan, düşmeye bağlı yaşanan bir iş kazası. Alınan tedbirler var. Son zamanda gündemde olan iş güvenliği kuralları var. Tatsız bir olay. Çalışan işçi sigortalıydı, zaten tüm işçilerimiz kayıtlı ve sigortalı. Kendisi baretliydi, tüm iş tedbirleri alınmıştı. Kalıp çakıyordu. Düz bir alan. Kaza riski çok düşük bir yer. Olay mesai başlangıcında oldu” diye konuştu.

Hasan Yazıcı ile birlikte 15 yıldır çalıştığını anlatan bir işçi ise, “Yan blokta çalışırken bir anda düştüğünü duydum. 15 yıldır beraber çalışıyorduk. Çok iyi bir arkadaşımızdı. Sabah beraberdik. Birbirimize hal hatır sorduk" şeklinde konuştu.