28 Şubat davasında “müşteki” sıfatıyla ifade veren eski Başbakan Tansu Çiller, “28 Şubat bir darbedir. Klasik anlamda bir darbe olmasa da özde bir darbedir” dedi. Çiller, ifadesinin ardından adliyeden ayrıldı.

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 28 Şubat davası kapsamında mahkeme, Tansu Çiller’in İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde talimatla ifadesinin alınmasına karar vermişti. Daha önce üç kez görülen talimat duruşmasına mazeret bildirerek katılmayan Çiller, bugünkü duruşma için İstanbul Adliyesi’ne geldi. Sabah saat 09.30 sıralarında adliyeye gelen Çiller, yaklaşık 2 saat duruşma salonunda kaldı. Salonda Çiller ve avukatının yanı sıra davanın sanıklarından eski Birinci Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan ve bazı sanıkların avukatları hazır bulundu.

“28 ŞUBAT ÖZDE BİR DARBEDİR”

Mahkemeye 3 sayfalık yazılı bir ifade veren Çiller, sözlü olarak ise, “28 Şubat bir darbedir. Geleneksel bir darbe gibi olmayabilir ama bu darbedir. Klasik anlamda bir darbe olmasa da özde bir darbedir” dedi.

Çetin Doğan ve sanık avukatlarının kendisine sorduğu soruları ise yanıtlamayan Çiller, sorulara avukatı aracılığıyla yazılı olarak cevap vereceğini mahkemeye iletti. Tansu Çiller, duruşmanın ardından geniş güvenlik önlemleri altında adliyeden ayrıldı.