Mersin’in Tarsus ilçesinde maskeli 5 zanlı, bir akaryakıt istasyonunun görevlilerini silahla tehdit ederek etkisiz hale getirdikten sonra, içinde yaklaşık 40 bin lira olan kasayı ve güvenlik kamerasının kayıt cihazını alıp kaçtı.

Alınan bilgiye göre, D-400 karayolu Arıklı Mahallesi mevkiindeki bir akaryakıt istasyonuna sabaha karşı plakasını kapattıkları araçla gelen 2’si silahlı 5 kişi, görevliler Suat Tunç ve Tuncay Gümüştaş’ı tehdit ederek arka taraftaki bölmeye götürdü.

Bu sırada içinde 40 bin lira olan kasayı araca yükleyen şahıslar, güvenlik kamerasının kayıt cihazını da alarak kaçtı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri parmak izi incelemesi yaptı.

Akaryakıt istasyonunda çalışan pompacı Suat Tunç, kafasına silah dayadıklarını, zanlıların kendisini silah zoruyla götürdüğü bölümde yere yatırdığını ve kasa ile güvenlik kamerasının kayıt cihazını söküp gittiklerini anlattı.

Akayakıt istasyonu sorumlusu ve market sahibi Hikmet Beyazgeyik ise gece markette çalışan arkadaşlarının aradıklarını, marketin soyulduğunu söyledi. Beyazgeyik, “Silahlı kişiler, marketimizin içinde bulunan içi para olan kasamızı götürmüşler. Soyguncular 7-8 bin TL’lik tekel maddesi, meşrubat kasaları ve kasada bulunan paraları alıp kaçtılar. Elemanlarımız korkudan içeriden geç çıkmışlar. Dışarı çıktılarında arabanın Adana istikametine gittiğini söylediler. Aracın plakasının da kapalı olduğu söylendi. Şu anda jandarma yoldaki kameraları takip ediyor” dedi.

Zanlıların yakalanması için çalışmalar sürerken, markete yeni güvenlik kamerası takıldı.