Bitlis’in Tatvan ilçe Kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan komisyon tarafından ilçe genelindeki internet kafeler denetimden geçirildi.

Denetimler kapsamında ilçe genelinde faaliyet gösteren internet kafeleri titizlikle tek tek denetleyen komisyon üyeleri, internet kafe işletmecilerine uymaları gereken kurallar hakkında bilgi verilerek, çalışma ruhsatlarının olup olmadığı, sigara yasağına uyulup uyulmadığı ve yasak içerikli sitelere girilip girilmediği konularında denetleme yapıldı. Ayrıca kafe sahiplerine, 12 yaş altı çocukların internet kafelere alınmaması hususunda da uyarılarda bulunularak, yasağa uymayan işletmelerle ilgili gerekli cezai işlemlerin uygulanacağı belirtildi.

Yapılan denetimlerle ilgili açıklamada bulunan Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, denetimler kapsamında oluşturulan iki komisyon tarafından ilçe genelindeki 41 internet kafenin denetimden geçirildiğini söyledi.

Titizlikle yapılan denetimlerin sık sık devam edeceğini kaydeden Kaymakam Özkan, “Yapılan denetimler sonucunda kurallara uymadığı tespit edilen internet kafelere gerekli yasal işlemler uygulanmıştır. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada bu denetimlerimiz sıklıkla devam edecektir. Yapılacak olan denetimlerde kurallara uymadığı ve verilen sürelerde gerekli iş ve işlemleri yerine getirmediği tespit edilen internet kafelere işyeri kapatma cezalarına varan cezai işlemler uygulanacaktır. Bizim buradaki amacımız birilerini cezalandırmak değil, çoğunlukla çocuk ve gençlerimizin vakit geçirdiği bu yerleri çocuk ve gençlerimiz için güvenli mekanlar haline getirmektir” dedi.