Rumeli Feneri açıklarında göçmenleri taşıyan ve 24 mültecinin ölümüyle sonuçlanan tekne faciasında gözaltına alınan 2 şüpheli sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İstanbul Boğazında 24 mültecinin ölümüne ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında tekneyi kaçakçılık çetesi için bulan kişi olduğu iddia edilen S.U. ve teknenin sahibi olduğu ileri sürülen D.O., Sarıyer İlçe Jandarma Komutanlığı’ndaki sorgulamalarının ardından öğle saatlerinde Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilmişti.

Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcıları tarafından sorgulanan 2 şüpheli "göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti" ve "taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet verme" suçlarından tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Zanlılar, sevk edildikleri mahkemece "göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti" ve "taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet verme" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan, olayla ilgisi olduğu öne sürülen Kerem S.Ç. ve Afgan asıllı olduğu iddia edilen Abdullah Ş.’nin ise arandıkları öğrenildi.