Bingöl’de sanayi sitesinde çıkan yangın, iki katlı tekstil fabrikasını kül etti. İtfaiye ekiplerine TOMA da destek verirken, dumandan zehirlenen 4 kişi hastaneye kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Küçük Sanayi Sitesi’nde bulunan bir tekstil fabrikasının çatı katında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangını fark eden sanayi esnafı, önce itfaiyeyi aradı daha sonra içeride bulunan yaklaşık 30 kişiyi tahliye etmeye başladı. Yangında can kaybı yaşanmazken, dumandan zehirlenen 4 kişinin Bingöl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı bildirildi.

Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen bir adet itfaiye aracı, yangına müdahale etmeye başladı. Çatı katında başlayan ve kontrol altına alınamayan yangın, fabrikayı tamamen sarmaya başladı. Kısa süre içerisinde büyüyen yangın bir türlü kontrol altına alınamayınca Bingöl Emniyet Müdürlüğü’ne ait bir adet TOMA desteğe geldi.

Bingöl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı çok sayıda polis olay yerine sevk edildi. Sanayinin elektik hatlarını komple kesen polis, çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Olası patlamalar karşı vatandaşları sık, sık uyaran polis, yangın mahalline kimseyi yaklaştırmadı.

Yaklaşık 2 saat önce çıkan yangın, ilçelerden gelen itfaiye araçlarının takviyesiyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor.