Samsun’da bir kişi kendisini telefonla arayıp polis ve savcı olarak tanıtan dolandırıcının tuzağına düşerek verilen hesap numaralarına toplam 23 bin 800 lira havale yaparak dolandırıldı.

Olay, İlkadım ilçesinin Kale Mahallesi Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan bir bankanın ATM’sinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 50 yaşındaki Halil D.’yi evinin telefonundan arayan kimliği belirsiz bir dolandırıcı kendini polis ve savcı olarak tanıtıp, "Adınıza 8-10 adet kredi kartı çıkartıp kullanıyorlar ve bu şahısları yakalamak için operasyon yapıyoruz" diyerek verilen hesaba para yatırılmasını istediler. Halil D., bir bankanın ATM’sinden 11 bin 200 lira, diğer bir bankanın ATM’sinden de 12 bin 600 lira para yatırarak dolandırıldı.

Dolandırıldığını anlayan Halil D., polise şikayette bulundu. Polis yaptığı araştırma sonucu paranın bir kısmının Kayseri nüfusuna kayıtlı M.D. adlı kadının, diğer kısmının da Bingöl nüfusuna kayıtlı M.A. adlı şahsın adına yatırıldığını tespit etti. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.