Sakarya’nın Kocaali ilçesinde 70 yaşındaki bir kadın, telefonla kendisini arayan ve polis olduğunu söyleyen 3 dolandırıcıya, poşete koyduğu 42 bin lira para ile 7 bin lira değerindeki altını balkondan atarak kaptırdı. Yaşlı kadın, kendisini arayarak tekrar para isteyen dolandırıcıları, polise başvurup yakalattı.

Edinilen bilgiye göre, Kocaali ilçesinde yaşayan Fatma M.’nin telefonu çaldı. Fatma M. telefonunu açtığında karşısındaki kişi, yaşlı kadının bütün özel bilgilerini sıraladıktan sonra kendisinin polis olduğunu söyledi. Şahıs daha sonra Fatma M.’ye "Hesabınız bölücü terör örgütü PKK tarafından kullanılarak hesabınızdan para aktarılıyor. Biz bunun için özel görevlendirildik. Polise yardımcı olursanız bu sorun ortadan kalkacak. Aksi takdirde PKK’ya yardım ve yataklıktan yargılanacaksınız. Şimdi siz gidip hesabınızdaki paranızı çekin eve gelin" dedi.

POŞETİ BALKONDAN ATTI

Telefonu da hiç kapattırmayan zanlı yaşlı kadına bankadaki 42 bin lirasını çektirdi. Yaşlı kadın parayı çektikten sonra evine geldi. Şahıs, yaşlı kadına, "Bu para operasyon için kullanılacak devlet güvencesinde olacak. Operasyon bittiğinde size geri verilecek. Ancak sizin evde altın varsa onları da operasyon bitene kadar bize ver" dedi. Kadın parayı ve altını nasıl vereceğini sorunca şahıs, "Teyze biz senin evine geleceğiz sen paraları ve altınları bir poşetin içine koyup balkondan aşağı at biz alacağız" dedi. Bunun üzerine kadın 42 bin lira parayı ve 7 bin lira değerindeki altınları poşete koyup balkondan aşağı attı. Şahıslar, kadını bir bahane bulup balkondan içeri soktuktan sonra içinde para ve altın bulunan poşeti alıp kayıplara karıştı.

AÇ GÖZLÜ DOLANDIRICILAR

Parayı ve altını alan dolandırıcılar bununla yetinmeyerek bir gün sonra yaşlı kadını arayıp "Teyze operasyon için bu para yeterli gelmedi. Sizin bu pislikten kurtulmanız için biraz daha para gerekiyor. Elinizde ne kadar paranız varsa size vereceğimiz kimlik numarasına PTT şubesine yatırın" dedi. Bunun üzerine yaşlı kadın şüphelenerek şahıslara, "Tamam 19 bin liram var size yatıracağım" diyerek telefonu kapattı. Fatma M. hemen Kocaali İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek dolandırıldığını söyledi. Polis kadına verilen kimlik numarası ve PTT şubesi hesap numarasından para yatırılacak olan ilin Adana olduğunu belirledi.

EKİPLER, PTT’DE PUSU ATTI

Bunun üzerine Kocaali İlçe Emniyet Müdürlüğü, Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleriyle irtibata geçti. Ekipler hemen PTT şubesine giderek sivil kıyafetlerle vatandaş gibi beklemeye başladı. Polis hem PTT içinde hem de etrafında geniş çaplı önlem aldı. Dolandırıcıların gelmesini bekledi. Bir süre sonra Mehmet Duran K. (20) isimli şahıs PTT’ye gelerek adına para yatıp yatmadığını sorarken polis tarafından yakalandı.

Daha sonra Mehmet Duran K.’yi otomobilin içinde bekleyen Nurullah A. (36) ile Rıdvan Ö. de (19) gözaltına alındı. Zanlıları emniyete getiren polis sorguya aldı. Zanlılar kendilerinin de kandırıldığını, birilerinin kimlik numarasını ve isimlerini kullandığını söyledi. Sorgunun ardından zanlılar adliyeye sevk edildi. Nurullah A. ile Mehmet Duran K. tutuklanırken Rıdvan Ö. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu arada aynı yöntemle bin lira dolandıran Halil T. de tutuklanarak cezaevine gönderildi.