Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, 10 Kasım münasebetiyle düzenlediği geziyle 2 bin 500 kişiyi Anıtkabire götürdü.

Yapılan açıklamaya göre; 50 otobüsle geziye katılanlarla Anıtkabir’de buluşan Belediye Başkanı Ataç, burada yaptığı konuşmada vatandaşların Anıtkabire gelmekten dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Bu yıl ikinci kez Anıtkabire gezi düzenlediklerini belirten Ataç, “Belediye olarak bu gezileri düzenlemekten son derece gururluyuz. Bildiğimiz bir şey var, bu da laik cumhuriyetin ve Atatürk devrimlerinin sonsuza kadar yaşamasıdır. Atatürk, ilelebet içimizde yaşayacak. O’nu, kimse içimizden atamayacak” dedi.

Konuşmasının ardından mozoleye çelenk koyan Ataç, buradaki şeref defterine şunları yazdı;

“Aziz Atam; Saygı ve sevgimizle her zaman huzurunuzda olacağız. Kurduğunuz Cumhuriyet, devrimleriniz, bize gösterdiğiniz çağdaş uygarlık yolu, manevi mirasınız olan bilim ve akıl, hep rehberimiz oldu ve olmaya da devam edecek. Sizin de ‘gençliğe seslenişinizde’ sözünü ettiğiniz “Cebren ve hile ile aziz vatanın kalelerine yapılan tüm saldırılara” rağmen, onu savunma ve yaşatma durumundaki bizler inanç ve azimle görev başındayız. Aramızdan bedenen ayrılışınızın üstünden tam 76 yıl geçti. Sizi artan özlemimizle, huzurunuzda bir kez daha minnet ve saygıyla anıyoruz.”

Anıtkabir’e Tepebaşı’ndan giden vatandaşlar da Başkan Ataç’a teşekkür ederek, Anıtkabir’de olmaktan son derece mutlu ve gururlu olduklarını belirttiler.