Denizli Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından araç trafiğine kapalı olan Atatürk Bulvarı’nda yapılan uygulamada tescilsiz elektrikli bisikletlere el konularak, sürücüsüne bin 2 TL ceza kesildi.

Denizli Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, araç trafiğine kapalı bulunan ve sadece halk otobüslerinin geçiş güzergahı olan Atatürk Bulvarı’nda yapılan uygulamada, tescilsiz elektrikli bisiklet-motor türü araçlarının kayıtları denetlendi. Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğüne kayıt yaptırmalarının zorunlu hale getirilmesinin ardından, bu araçlar üzerinde denetimlerini artıran trafik ekipleri, elektrikli bisikletlerin tescil kayıtlarını ve sürücülerinin sürücü belgelerini sorguladı. Tescilsiz elektrikli bisiklet sahiplerine bin 2 TL para cezası uygulanırken, araçları da tescil yapılana kadar trafikten men edilerek, otoparka çekildi.

2918 sayılı karayolları Trafik Kanunu’nun Tanımlar başlıklı 3. Maddesi’nde yapılan değişiklikle, gücü 0.26 kW ile 4 kW arası olan elektrikli bisikletler de motorlu bisiklet olarak kabul edildi. Buna göre, 0.26kW’dan büyük elektrikli bisikletlerin tescil edilmesi kuralı getirildi. Araçlarda plaka bulunması gerektiği gibi, sürücüsünün de en az M veya A1 sınıfı ehliyetinin olması gerekiyor. Bu araçlarda da, tıpkı motosikletlerde olduğu gibi kullanırken kask takma zorunluluğu da bulunuyor.