Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve Türkiye Liseliler Birliği (TLB) Menemen’de şehit edilen Şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ı anmak için eylem düzenledi.

84. yıl önce şehit edilen Asteğmen Kubilay’ı anmak için Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Genel Merkezi önünde toplanan bir grup eylemci kortej halinde Güvenpark’a yürüdü. Güvenpark’ta toplanan grup daha sonra alandaki üstü açık otobüsten okunan Bursa Nutku’na eşlik etti.

Otobüsten topluluğa seslenen TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz, “84 yıl sonra yine bugün, gençlik Asteğmen Kubilay gibi gericilerin karşılarına dikildi. Görüyorsunuz Türkiye’de bugün de Kubilaylar var. Gericinin karşısına dikilen, dimdik duran Kubilaylar var” dedi.

Yürüyüş sırasında “dağ başını duman almış” marşını söyleyen gruba vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Korteji fon olarak kullanan bazı kişilerin telefonlarıyla öz çekim yaptıkları görüldü. Asteğmen şapkası giymiş ve ellerinde Kubilay portresi taşıyan TGB’liler dikkat çekti. Güvenpark’tan Anıtkabir’e yürüyen kortej “Kubilay dirildi karanlığı boğacak”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Türk-Kürt kardeştir, bölücüler kalleştir” sloganları attı. Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinden Anıtkabir’e yürüyen grup AK Parti Çankaya İlçe Teşkilatı önüne geldiğinde bir süre beklediler. Son olarak Anıtkabir’e gelen grup Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtını ziyaret etti. Daha sonra Anıtkabir’in merdivenlerinde toplu fotoğraf çektirdi. Eyleme tiyatrocu Gülsen Tuncer de katılarak destek verdi.