İstanbul’da jandarma ve MİT’in ortak çalışması sonucu son bir hafta içerisinde 3 milyon liralık eroin ele geçirildi. Büyükçekmece’de ticari takside 21 kilo eroinin ele geçirildiği operasyon jandarma kamerasıyla görüntülendi.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yurtdışından illegal yollarla Türkiye’ye getirilen eroinin İstanbul’a nakledilip, buradan Avrupa ülkelerine sevk edileceği ihbarı üzerine harekete geçti. İstanbul MİT Bölge Başkanlığı ile koordineli olarak yapılan araştırmalar sonucu M.T. ve E.B. isimli şahısların yurt dışından illegal yollardan temin ettikleri eroini Küçükçekmece’de bir TIR’a yükleyerek kaçak yollarla, Avrupa ülkelerine sevk etmek üzere oldukları belirlendi. Jandarma ekipleri, zanlılara ait aracı takibe aldı. TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu’nda takip edilen zanlılara ait ticari taksi, Büyükçekmece’de durduruldu. Narkotik köpeği ve olay yeri inceleme ekipleri ile birlikte yapılan aramada aracın bagaj kısmında bulunan 2 adet spor çanta içerisinde 41 adet preslenmiş paketler halinde toplam 21 kilo eroin ele geçirildi. Operasyonda yakalanan şüphelilerden M.T. çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul MİT Bölge Başkanlığı ile yapılan koordineli çalışmalar sonucunda, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’nca son bir hafta içerisinde yapılan operasyonlarda piyasa değeri yaklaşık 3 milyon lira olan toplam 80 kilo eroin ele geçirildiği belirtildi.