Tire’de, birbuçuk yıldır böbrek kanseriyle mücadele eden ilkokul öğretmeni Ali Özkan (49), dağ evinde ilaç içerek intihar etti.

Edinilen bilgiye göre; yaklaşık 1 buçuk yıldır hem karnında hem de böbreklerindeki amansız hastalıkla mücadele eden evli ve iki çocuk babası Özkan, iddiaya göre; önceki gün gittiği dağ evinde alkol aldıktan sonra çok sayıda ilaç içerek canına kıydı.

“ARKADAŞIMA GİDİYORUM’’ DİYE NOT BIRAKTI

Merkez Menderes İlkokulunda görev yapan 28 yıllık talihsiz öğretmen bir buçuk yıl önce kanser hastası olduğunu öğrendi. Buna rağmen ailesi ile birlikte hayata sıkı tutunan Özkan, bir yandan tedavisini sürdürürken, bir yandan da çok sevdiği öğretmenlik mesleğine devam ederek öğrencilerinden kopmadı.

Hastanede, cuma günü kontrol amaçlı MR çektiren Özkan’ın doktorlarının kendisine hastalığının ilerlediğini söyledikleri ileri sürüldü. Bunun üzerine morali bozulan Özkan, pazar günü öğleden sonra Tire merkezdeki evinden ayrılarak, Arap Pınarı mevkisindeki dağ evine gitti. Bir süre alkol alan talihsiz öğretmen evin kapısına “Bir arkadaşıma gidiyorum merak etmeyin” şeklinde not yazıp bıraktıktan sonra çok sayıda ilaç içti. Kendisinden haber alamayan eşi ise dağ evine gittiğinde kapıdaki notu görüp rahatladı. İlerleyen saatlerde Özkan’ın cep telefonu cevap vermeyince durumdan şüphelenen eşi, öğretmen arkadaşlarına haber verdi. Dağ evine giden Özkan’ın yakınları camı kırarak içeri girdiklerinde arkadaşlarının cansız bedeniyle karşılaştı. İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderilen Özkan’ın cenazesi yapılan otopsinin ardından Tire’ye getirilerek toprağa verilecek.

Tire jandarması genç öğretmenin intiharıyla ilgili soruşturma başlattı.