Tokat İl Emniyet Müdürlüğü tarafından tarihi esere kaçakçılarına yönelik yapılan operasyonda 118’i sikke olmak üzere toplam 134 parça tarihi eser ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri A.Y ve O.U. isimli şahsıların üstlerinde, araçlarında ve ikametlerinde yapılan aramada 118 adet metal sikke olmak üzere toplam 134 parça tarihi eser olduğu değerlendirilen obje ele geçirdi. Tokat Müze Müdürlüğü görevlilerince eserlerin yapılan ön ekspertizinde eserlerin 2863 Sayılı Kanun kapsamına girdiği değerlendirmesi yapıldı. Olayla ilgili yakalanarak gözaltına alınan A.Y. ve O.U. isimli şahıslar Turhal Cumhuriyet Başsavcılığında çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

Operasyonda ele geçirilen eser ve diğer malzemeler şu şekilde: "6 adet bir araya getirildiğinde haç şekli meydana gelen metal obje, 5 adet çeşitli şekil ve ebatlarda metal ok ucu, 1 adet yuvarlak metal halka, 1 adet 1,5cm x 1,5cm ebadında metal obje, 1 adet dikdörtgen şeklinde metal obje, 1 adet yaklaşık 5cmX 5cm ebadında haç benzeri metal obje, 1 adet içi delik yaklaşık 1 cm çapında kolye ucu şeklinde metal obje, 118 adet metal sikke olmak üzere toplam 134 parça tarihi eser olduğu değerlendirilen obje, renk ve koku itibariyle esrar maddesi olduğu değerlendirilen daralı ağırlığı 5.10 gram gelen madde ile 1 adet XP Adventis 2 marka dedektör ve aparatı".