Adana’da Milliyetçi İrade Yükseliş Partisi İl Başkanlığı’nda tombala çekerek kumar oynattığı belirlenen 23 kişiye parti binasına yaklaşmama cezası verilerek, elektronik kelepçe takıldı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Ahlak Büro Amirliği ekipleri, Fevzi T. tarafından 1 ay önce il başkanlığı açılan Milliyetçi İrade Yükseliş Partisi’nde yine tombala yöntemiyle kumar oynatıldığı ihbarını aldı.

Yapılan araştırma sonucunda parti binasında tombala oynatıldığını belirleyen polis, savcılık kararıyla harekete geçti. Polis, parti binasının ziline basmasına rağmen kapıyı açan olmadı. Polis giriş kapısını açıp içeri girdiğinde daha önce iki kez kırarak içeri girdiği kapının bu kez partililer tarafından çelik kasa takılarak korumaya alındığını gördü.

Polis, kapıyı açan olmayınca parti binasına balkondan içeri girmenin planını yaptı. Bunun için sepetli vinç kiralandı. Vincin gelmesiyle birlikte iki polis sepetli vinçle partinin balkonuna çıktı. Diğer taraftan da polisler kapıyı açtırmaya çalıştı. Ancak partililer kapıyı bir türlü açmadı. Bu arada polis, balkondan kapıyı açıp parti binasına girmeyi başardı. İçeri giren polis çelik kapıyı da açıp arkadaşlarını içeri aldı.

"GENEL SEÇİM İÇİN TOPLANTI YAPIYORDUK"

Polis içeri girip tombala malzemelerini aramaya başladı. Bu arada kapının neden açılmadığını soran polise partililer yaklaşan genel seçimlere hazırlanmak için toplantı yaptıklarını, yüzde 10 barajının düşmesi durumunda partilerinin meclise girme imkanını konuştuklarını, bu nedenle sesleri duymadıklarını söyledikleri öğrenildi. Polis bu sırada parti binasında tombala malzemelerini buldu. Malzemelerin kimi yerde halının altına zulalanırken, kimi de tuvaletin içinden çıktı. Polis tombala oynayan 95 kişiye Kabahatler Kanunu’na göre 189’ar lira para cezası verirken, tombala oynatan 23 kişi de kumara yer temin etmek ve oynatmak suçundan gözaltına aldı.

Şahıslar ifadeleri alındıktan sonra önce adli tıpa götürülerek burada sağlık kontrolünden geçirildi. Daha sonra adliyeye sevk edildi. Savcılık tarafından tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilen 23 kişiye Denetimli Serbestlik Yasası Kapsamı’nda 2 ay parti binasına yaklaşmama cezası verildi. Ayrıca bu kişilere elektronik kelepçe takılarak kontrol edilmesine karar verildi.

Daha önce de partinin il başkanı Ecevit T.’nin aralarında bulunduğu 18 kişiye partiye yaklaşmama cezası verilmişti. Bu şahıslara da elektronik kelepçe takıldığı öğrenildi. Elektronik kelepçe sayesinde zanlıların parti binasına gelip gelmediği kontrol ediliyor. Zanlılar binaya yaklaştığı zaman Denetimli Serbestlik Bürosu’na sinyal geliyor. Ayrıca zanlıların takibi kesildiği zamanda görevliler zanlıları arayıp kelepçede problem olup olmadığını kontrol ediyor.