Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Irak kuzeyi Avaşin-Basyan bölgesi ile Zap bölgesinde düzenlenen hava harekatlarında bölücü terör örgütü mensubu 6 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

TSK, terörle mücadele kapsamında dün icra edilen faaliyetler ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamaya göre, Van Erciş’te, güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında tespit edilen bir sığınak içerisinde 150 kilogram amonyum nitrat ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi. Hakkari Yüksekova’da, güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında bir Biksi makineli tüfek ele geçirilirken, bir el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edildi.

Şanlıurfa ve Kilis’te, Suriye kuzeyinden Türkiye’ye yasa dışı yollardan girmeye çalışan bölücü terör örgütü mensubu iki terörist güvenlik güçlerince yakalandı.

Irak kuzeyi Zap bölgesinde devam eden hava destekli operasyonda bölücü terör örgütü mensubu silahlı üç terörist düzenlenen hava harekatıyla etkisiz hale getirildi.

Irak kuzeyi Avaşin-Basyan bölgesinde keşif ve gözetleme vasıtalarıyla hudut hattındaki karakol ve üs bölgelerine saldırı hazırlığında oldukları tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu silahlı üç terörist düzenlenen hava harekatı ile etkisiz hale getirildi.