Eskişehir’de bulunan TÜLOMSAŞ fabrikasında çalışmakta olan vagonetin halatının kopması sonucu işçi Hüseyin Saraçoğlu’nun ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili açılan dava sonuçlandı. Mahkeme, taksirle adam öldürmek suçundan yargılanan ve iş yeri müdür vekilinin de yer aldığı 4 sanığı hapis ve para cezasına çarptırdı.

Mahkeme, halatı kopan vagoneti kontrol etmekle görevli işçi Sadri G.’yi, “taksirle adam öldürmek” suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, mesai arkadaşı Saraçoğlu’nun ölümüne neden olduğu öne sürülen Sadri G.’nin, bu cezasının 15 bin lira para cezasına çevrilerek, 15 taksitte ödenmesine hükmetti. Olay sırasında orada olmayan ancak iş yerindeki durumlardan sorumlulukları olduğu gerekçesiyle iş yeri müdür vekili Halil İbrahim S., iş yeri amiri Taşkın B. ve ustabaşı Mürsel S.’ye ise 2’şer yıl hapis cezası verdi. Bu cezalar da iki yıl süreyle ertelendi.

TÜLOMSAŞ’ta 2013 yılının şubat ayında meydana gelen iş kazası ölümle sonuçlanmış, işçilerden Hüseyin Saraçoğlu, sabahleyin mesai giriş bölümüne kart basmaya giderken, Sadri G.’nin kontrolünde çalışmakta olan vagonetin halatı kopmuş, buradaki 16 kilo ağırlığındaki makara yerinden çıkarak mesai girişi yapmaya giden ve alana 20 metre uzaklıkta olan Saraçoğlu’na çarpmıştı. Ağır yaralanan Saraçoğlu, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Halatı kopan vagoneti kontrol etmekle görevli işçi Sadri G., iş yeri müdür vekili Halil İbrahim S., iş yeri amiri Taşkın B. ve ustabaşı Mürsel S. hakkında, işyerinin güvenliğinde sorumlulukları olduğu gerekçesiyle haklarında “taksirle adam öldürmek” suçundan dava açılmıştı.